Wijzigingen opgeslagen
Moment, uw product wijziging word verwerkt.
Het bericht is opnieuw verstuurd.
Helaas er ging iets mis met het versturen.
Bevestiging
Ok
annuleer
Extra informatie
Ok

Hoe werkt een SSL certificaat

Met een SSL Certificaat krijgt u een private key waarmee een certificeringszegel voor uw website aangemaakt wordt. Naast de private key wordt er ook een public key aangemaakt die ook op de website genstalleerd wordt. De gegevens worden versleuteld voordat deze naar u gestuurd worden en met een private key kunnen deze gegevens ook weer gedecodeerd (de-encrypt) worden. In basis gebeurt het volgende:

  • U opent een website op uw computer waarna er een verzoek gedaan wordt vanuit de website om een beveiligde verbinding via SSL te initialiseren.
  • Vervolgens wordt het certificaat geopend en gecontroleerd. Hierbij wordt gekeken naar de geldigheid en de handtekening van het SSL certificaat.
  • Als het certificaat goedgekeurd is dan vindt er data overdracht plaats via een unieke encryptie key (Dit is versleuteld via een public key van de server).
  • Vervolgens zal de encryptie key gedecodeerd worden door de server via een private key waarna de beveiligde verbinding tot stand is gebracht.

Mocht u nog vragen hebben over de werking van een SSL Certificaat dan kunt u altijd even contact opnemen met iemand van onze helpdesk. Zij zijn te bereiken via info@mijnsslpartner.nl of via de chat welke u op de website van MijnSSLPartner.nl kunt vinden.