SHA1 ondersteuning stopt vanaf 2016

SHA1 ondersteuning stopt vanaf 2016
MijnSSLPartner

SHA1 ondersteuning stopt vanaf 2016

Als u al klant bent bij MijnSSLPartner.nl hoeft u zich geen zorgen te maken wij maken namelijk geen gebruik van deze certificaten als u nog gebruikmaakt van deze certificaten doet u er goed aan om up te graden.
De encryptie die gebruikt werd in SHA-1  is te onveilig gebleken, het is geschat dat een certificaat die deze encryptie manier gebruikt gekraakt kan worden binnen 49 tot 78 dagen.
Het onderzoek waar de resultaten uit zijn gebleken heeft al gauw de bijnaam de SHAppening gekregen naar aanleiding van de SHAppening wordt in 2016 al de stekker getrokken meld Microsoft dit stond eerst gepland voor 2017.

Wellicht heeft u het al vaker gezien bij uw browser, het gebroken slotje bovenin de browser of het rode kruis door de https://  
Google Chrome heeft op Vrijdag 5 september 2014 al aangekondigd gebruikers te gaan waarschuwen voor de gevaren. Met het begin van het nieuwe jaar houdt de ondersteuning helemaal op.Andere browsers hebben dit voorbeeld tevens gevolgt.

De nieuwere generatie aan SSL certificaten maken gebruik van andere encryptie methoden. Namelijk AES 256 en SHA-2, 3, 4 etc.
De certificaten van MijnSSLPartner.nl maken gebruik van TLS 1.2 de laatste vorm van encryptie voor certificaten.
Een voorbeeld hiervan is een WildCard certificaat:
https://www.mijnsslpartner.nl/producten/cart/MijnSSLPartner/1/
Al vanaf  € 60.00 excl. BTW

Na aanschaf is uw verbinding na activering weer up to date en loopt u geen risico vanwege de SHA-1 encryptie.