SGC certificaat installeren voor Apple Powerschool server

Stap 1, Het verkrijgen van uw certificaat.

U zult het certificaat verkrijgen van MIjn SSL Partner, let erop dat dit in format PKCS#7 word aangeleverd.
Dit kunt u vervolgens openen en opslaan in Notepad als certificate.pem.

De directory waar dit opgeslagen moet worden is:
.../PowerSchool/System/Security/

Het SSL certificaat en de private key zijn nu geinstalleerd, het is aangeraden om een backup van uw private key bestand te maken (keyout.pem) en dit op te slaan op een veilige plek.

Stap 2, Configureer uw SSL web instellingen.

De Powerschool server staat SSL web toe apart van SSL Powergrade. Dit stuk legt uit hoe u dit kunt instellen.

1. Start de Powerschool server.
  2. Log in als de Adminstrator.
  3. Klik op System Adminstrator
  4. Klik op System Settings
  5. Klik op Server Settings
  6. Selecteer de SSL checkbox voor de web server in het overeenkomende deel.

Opmerking:  Het is niet nodig om het poort nummer te veranderen, SSL web zal alle poort 80 verzoeken doorzetten naar poort 443 SSL connecties. Laat de overige instellingen hetzelfde.
  7. Klik op Submit, de Powerschool server zal nu resetten. Als het certificaats bestand, private key en wachtwoord correct zijn dan zal alleen nog maar SSL verkeer gebruikt worden.