SSL certificaat activeren op BEA Weblogic 9.0

Om het certificaat te installeren zijn de volgende stappen nodig:

Stap 1. Download uw certificaat

1. Wanneer het certificaat gereed is om te installeren krijgt u hier een update over van mijnsslpartner.nl .

2. Daarna kunt u het certificaat downloaden in PKCS#7 format.

Stap 2. Installeer uw certificaat

Importeer uw certificaat met het volgende commando in de keystore:

keytool -import -alias [keyEntry_friendly_name] -file certificate.crt -keystore [keystore_friendly_name]

Stap 3. Configureer uw identiteit en Trust Keystores voor Weblogic server.

1. Expand het Servers scherm.

2. Selecteer de naam van de server waar u de keystores voor wilt aanpassen.

3. Selecteer de knop Keystores and SSL tab om de keystore te configuren.

4. Per default zal Weblogic met demo certificaten komen om te testen. Klik op Change rechts bovenaan. Dan krijgt u een drop down.

5. Kies Custom Identity and Java Standard Trust uit de lijst.

6. Specificeer de identiteit van de keystore informatie.

[Custom identity]

Custom Identity key store file Name: c:wheremykeystoreislocatedmykeystore.keystore (De dir van uw keystore)

Custom Identity key Store Type: jks (Dat attribuut zal meestal jks zijn)

Custom Identity key Store Pass Phrase: keystore_password (Het wachtwoord wat tijdens het aanmaken gemaakt is.)

Confirm Customer Identity key Store Pass Phrase: Keystore_password (Het wachtwoord wat tijdens het aanmaken gemaakt is)

[Java Standard Trust]

Java standard Trust Key Store Pass Phrase: changeit (unless your system admin changed it the password for the cacerts keystore is "changeit")

Confirm Java Standard Trust Key Store Pass Phrase: changeit (unless your system admin changed it the password for the cacerts keystore is "changeit")

Click 'continue'

[Review SSL Private Key Settings]

Private Key alias:  keyEntry_friendly_name , de key alias is een friendly name voor de keyEntry(private key). Als u dit wachtwoord niet meer weet kunt u het volgende commando invoeren.

keytool -list -keystore [keystore_friendly_name] -v)

PassPhrase: Keyentry_password, dit hoeft niet gelijk te zijn aan uw wachtwoord voor de private key. Dit heeft u aangemaakt.

Confirm PassPhrase: keyEntry_password, hetzelfde wachtwoord als hierboven om het te bevestigen.

7. Klik op Continue

8. Klik op Finish

9. Reboot de Weblogic server