SSL Certificaat installeren in CPanel 11 (RapidSSL)

Om uw certificaat te installeren zijn de volgende stappen vereist:

Download uw certificaat in X509 format en volg de overige instructies in de mail.

Stap 1: Installeer uw Certificaat

1. Login in uw Control Panel

2. Klik op SSL/TLS manager

SSL Certificaat installeren in CPanel 11 (RapidSSL)

3. Klik op "Generate, view, upload, or delete SSL certificates" onder "Certificates (CRT)"

4. Wanneer de pagina laad klikt u op Browse en geeft u het CRT bestand op wat mijnsslpartner u aangeleverd heeft.

Of als u de tekst gekopieërd heeft kunt u dit in het scherm Upload a New Certificate  plaatsen.

SSL Certificaat installeren in CPanel 11 (RapidSSL)

5. Daarna klikt u op Upload

6. Klik op Go back om naar de SSL/TLS manager terug te gaan.

Stap 2:  Activeer SSL op uw Web Site (HTTPS)

(Deze stap moet gedaan worden voordat u gebruik kunt maken van uw certificaat)

1. Klik op SSL/TLS manager > Selecteer Setup a SSL certificaat om dit op te zetten.

SSL Certificaat installeren in CPanel 11 (RapidSSL)

2. Vanaf het Domain  drop down lijst kunt u het domein selecteren waar u het certificaat op wilt installeren.

SSL Certificaat installeren in CPanel 11 (RapidSSL)

3.  Kijk na of het certificaat wat geselecteerd is overeenkomt met het certificaat dat u gedownload heeft in stap 1. Als dit niet overeenkomt dan kunt u de juiste selecteren.

SSL Certificaat installeren in CPanel 11 (RapidSSL)

4.Download dit bestand.  Open het certificaat in Notepad of een simpele text editor en kopieër en plak de informatie in het volgende scherm:

SSL Certificaat installeren in CPanel 11 (RapidSSL)

5. Wanneer alle stappen zijn doorlopen kunt u hier op Install Certificate  klikken en het afronden. Hierna zult u het SSL certificaat actief hebben op uw domein.

Mocht dit niet het geval zijn kunt u contact opnemen met uw hosting provider voor support.