SSL certificaat installeren op Apache

Dit artikel legt uit hoe u het SSL certificaal kunt installeren voor Apache mocht het niet lukken met dit artikel dan kunt u contact opnemen met de verkoper van Apache of contact opnemen met een Organisatie die support levert voor Apache.

Stap 1 Verkrijg het Root CA certificaat Bundel.

1. Download uw bundel via Mijn SSL Partner
    Zorg ervoor dat u het bewerken en het openen altijd met een tekst editor doet zoals Notepad, zodat hier geen extra tekens aan toegevoegd worden.
  2. Kopieër de bundel in een tekst bestand en sla dit op als intermediate.crt

Stap 2 Installeer het Certificaat

1. Download uw certificaat via Mijn SSL Partner
  2. Om de benoeming van Apache te volgen moet u de extensie van het bestand wijzigen naar .crt, bijvoorbeeld cert.crt
  3. Kopieër het bestand naar de directory wat u gebruikt om de certificaten op te slaan. Als voorbeeld:  /usr/local/ssl/crt/

Stap 3 Configureer de Server

1. Om het key pair te gebruiken zal het httpd.conf bestand moeten worden geupdate.
  2. In het virtuele host sectie van het bestand moeten de volgende drie directory's staan:

SSLCertificateFile /usr/local/ssl/crt/public.crt

SSLCertificateKeyFile /usr/local/ssl/private/private.key

SSLCertificateChainFile /usr/local/ssl/crt/intermediate.crt
    SSL certificaat installeren op Apache
    Sommige versies van Apache zullen SSLCertificateChainFile niet accepteren, gebruik in plaats hiervoor SSLCertificateFile voor.
    Als u andere locaties gebruikt dan moeten die natuurlijk hier aangepast worden naar uw versie.

Sla hierna uw httpd.conf bestand op en herstart Apache, hierna zal uw certificaat in orde zijn.