SSL certificaat installeren op Big IP F5 9.x

Dit artikel legt uit hoe u het SSL certificaal kunt installeren voor Big IP F5 mocht het niet lukken met dit artikel dan kunt u contact opnemen met de verkoper van Big IP F5 of contact opnemen met een Organisatie die support levert voor Big IP F5.

Stap 1: Verkrijg het Thawte SSL123 Root CA Certificaat bundel

1. Download uw Thawte SSL 123 root CA bundel via Mijn SSL Partner
  2. Kopieër en plak de bundel in een tekst bestand en sla dit op als "SSL123_intermediate.crt"

Plaatst dit bestand in de volgende Directory:  /config/bigconfig/ssl.cert, het volledige pad naar het bestand is: /config/bigconfig/ssl.crt/SSL123_intermediate.crt

Stap 2: Installeer het Thawte SSL123 Certificaat

1. Download uw bestand via Mijn SSL Partner
  2. Gebruik notepad om het bestand te bewerken zodat hier geen extra verborgen tekens meegegeven worden.
  3. In het navigatie paneel kiest u voor Proxies
  4. Bij het Proxies scherm klikt u op Install SSL certificate request tab. Het installatie scherm zal openen.
  5. In het Certfile Name box voert u het domein naam in wat het betreft.  Hier kunt u het certificaat selecteren uit de drop down.
  6. Plak de tekst van het certificaat in het installatie scherm. Zorg ervoor dat de BEGIN en END tags met bijbehorende streepjes worden meegeplakt.
  7. Klik op Write Certificate file om het Certificaat te installeren, nadat de installatie compleet is kunt u naar de volgende stappen gaan om een SSL gateway aan te maken voor de server.

Stap 3: Maak de trust Chain, de intermediate CA moet juist geconfigureerd zijn wilt u verder gaan.

1. Maak het SSL profiel.
  2. Selecteer het juiste certificaat en het CA.
  3. Open het SSL profiel.
  4. Binnen de configuratie selecteerd u Advanced.
  5. Selecteer het juiste certificaat voor uw website.
  6. Selecteer de correspondeerde private key.
  7. Binnen de Trusted Certificate Authorities of chain, selecteerd u het intermediate genaamd "EV_intermediate"
  8. Sla de eigenschappen op en sluit hem af.

SSL certificaat installeren op Big IP F5 9.x

Voor meer informatie kunt u ook de site van Big IP F5 raadplegen via de volgende link:

https://support.f5.com/kb/en-us/solutions/public/6000/400/sol6401.html?sr=9992953