SSL certificaat installeren op CPanel Mail server

Stap 1. Download uw certificaat samen met uw intermediate certificaat.

1. U zult een email ontvangen wanneer het certificaat gereed is.
  2. Download het Thawte certificaat via Mijn SSL Partner
  3. Kopieër en plak het Thawte certificaat in het format X509 naar Notepad en sla dit op als cert.pem
  4. Download uw Thawte Intermediate CA via Mijn SSL Partner  En dit kunt u weer openen in Notepad en opslaan als intermediate.pem

Stap 2. Installatie van uw Certificaat

Eerst zal het Root certificaat moeten worden geimporteerd naar uw server. U kunt het root certificaat aanvragen via Mijn SSL Partner

1. Kopieër het Thawte root certificaat in een text editor zoals Notepad en sla dit op als root.pem
  2. Maak een nieuw bestand aan (yourcert.pem) bestaand uit uw private key en uw certificaats bestand:
    -----BEGIN RSA PRIVATE KEY-----

[encoded key]

-----END RSA PRIVATE KEY-----

[empty line]

-----BEGIN CERTIFICATE-----

[encoded certificate]

-----END CERTIFICATE-----

[empty line]

3. Hierna kunt u het bestand opslaan als youcert.pem in de directory /etc/ssl/certs
  4. Kopieër het root.pem bestand naar de directory: /etc/ssl/certs
  5. Kopieër het intermediate.pem bestand naar dezelfde directory.
  6. Wanneer u SSL support opzet op uw server zal u toegang moeten hebben tot het stunnel configuratie bestand, dit zal waarschijnlijk in de volgende directory plaatsvinden:
    etc/stunnel/default/stunnel.conf .
  7. Open het stunnel.conf bestand en zoek naar de volgende regels(Ze kunnen gecommend zijn) of voeg ze toe:

verify=3

CAfile=/etc/ssl/certs/root.pem

CAfile=/etc/ssl/certs/intermediate.pem

cert=/etc/ssl/certs/yourcert.pem

8. Herstart uw server  om de installatie af te ronden, in sommige gevallen zal het noodzakelijk zijn om handmatig de server aan en uit te zetten.