SSL Certificaat installeren op Exchange 2010 (POWERSHELL)

Uw kunt het ZIP bestand van Comodo uitpakken op bijvoorbeeld uw desktop.

Optie 1:

Vanuit het Exchange Management Shell kunt u het volgende commando invoeren:

Import-ExchangeCertificate -FileData ([Byte[]]$(Get-Content -Path c:certificatesYOUR_CERTIFICATE.cer -Encoding byte -ReadCount 0))

Zorg ervoor dat er geen extra spaties hierin zitten, nadat het commando is ingevoerd zal hier een thumbprint gemaakt worden. In het voorgeval dat dit niet gebeurd kunt u de thumbprint halen uit het MMC certificaat Snap-in.

Daarna kunt u het volgende invoeren om het te activeren:

Enable-ExchangeCertificate -Thumbprint $your_thumbprint -Services "POP,IMAP,SMTP,IIS"

(Afhankelijk van de services die u gaat draaien)

Optie 2:

Als alternatief kunt u dit ook in 1 regel invoeren:

Import-ExchangeCertificate -FileData ([Byte[]]$(Get-Content -Path c:certificatesYOUR_CERTIFICATE.cer -Encoding byte -ReadCount 0)) | Enable-ExchangeCertificate -Services "IIS,POP,IMAP,SMTP"