SSL certificaat installeren op Lotus Domino 8.5

Om een SSL certificaat te installeren op Lotus zijn de volgende stappen nodig.

Uw certificaten zullen moeten worden geinstalleerd naar de key ring toe en de extacte volgorde als hieronder.

TrustedRoot.crt wat gedownload kan worden op de volgende link: https://www.geotrust.com/resources/root-certificates/,

U kunt Root 1 - Equifax Secure Certificate Authority selecteren

(Base-64 encoded X.509) Rechts klikken en opslaan als.

CrossRoot.txt : AR1426

Intermediate.txtAR1549

SSLCert.txt:  Dit bestand zal downloadbaar zijn via mijnsslpartner.nl

1. In het domino Server Certficate Administration kunt u voor de optie kiezen:  Install Trusted Root Certificate into key ring.

SSL certificaat installeren op Lotus Domino 8.5

2. Voer uw bestandsnaam in dat u heeft geselecteerd met het aanmaken van het CSR. Daarna kunt u dit importeren naar uw Trusted Root Certificate.

3. Als u de foutmelding krijgt Error Decoding certificate dan kunt u het volgende toepassen:

4. Met het inplakken van het certificaat dient niet de Begin tag en de End tag hierin meegvoegd te worden. Dit dient bij vrijwel alle andere servers wel origineel gelaten te worden.
Bij domino is dit niet het geval.

SSL certificaat installeren op Lotus Domino 8.5

5. Hierna kiest u weer de optie Install Trusted Certificate into Key ring. U kunt nu het intermediate certificaat installeren. Dit kan op dezelfde manier als boven aangegeven.

SSL certificaat installeren op Lotus Domino 8.5

6. Voor de volgende stap kunt u de optie Install Certificate into Key ring kiezen. U voert de naam in hiervan en importeert uw SSL certfiicaat bestand.

SSL certificaat installeren op Lotus Domino 8.5

7. Uw certificaat is nu klaar om te gebruiken.