SSL certificaat installeren op Lotus Domino Server

De installatie vereist dat de certificaten worden samengevoegd in een Key Ring bestand.

Dit proces moet afgerond worden voor beide Root certificaten.

• In Notities vanuit het administratie panel, klikt u op System Databases en kiest u voor Open Domino Server Administration (CERTSRV.NSF)
  • Klik op Install trusted root certificate into Key Ring (optie 3)
  • Voer uw bestandsnaam in voor de key ring wat het certificaat opslaat.
  • Selecteer het correcte bestand vanuit de zip
  • Selecteer File in het Certificate Source veld en voer hier de bestandsnaam ook van in.

U dient het in de volgende volgorde te importeren:

1. Root Certificaat
  2. Intermediate Certificaat
  • Klik op "Merge Certificate into Key Ring"
  • Voer het wachtwoord in voor de key ring en klik op Ok om goed te keuren dat het samengevoegd word.

Wanneer alle root certificaten zijn geinstalleerd zult u het site certificaat moeten installeren.

• Klik op Install Certificate into key ring(optie 4)
  • Voer de bestandsnaam van uw Key Ring waar het in opgeslagen word.
  • Ontkoppel het bestand vanuit de email en sla dit op uw harde schijf op. En unzip dit vervolgens.
  • Selecteer File in het veld "Certificate Source". En daarna nog uw bestandsnaam invoeren in het bijhorende veld.
  • Klik op "Merge Certificate into Key Ring"
  • Daarna nog het wachtwoord invoeren van de Key Ring en op Ok drukken om te mergen.

Voor meer informatie kunt u de handleiding van uw server erbij pakken.