SSL certificaat installeren op Microsoft IIS 6.0

Om een SSL certificaat te installeren op IIS 6.0 zijn de volgende stappen nodig.

Download uw SSL bestand in PKCS7 format.

Open Internet Services Manager, of de custom MMC waar de Internet Information services instaan.

1.  Ga naar de website waar u een CSR verzoek voor heeft uitstaan.

2. Rechts klikken op de site en Properties  selecteren.

3. Klik op de Directory Security tab.

4. Onder de secure communications ectie kunt u op Server Certificate klikken.

5. Bij de Web site Certificate Wizard kunt u op Next drukken.

6. Kies Process the Pending Request and Install the Certificate. Daarna kunt u weer op volgende klikken.

Belangrijk:   Het CSR moet overeenkomen met het respons bestand. Als het pending request is verwijderd van de server zijn de volgende stappen vereist.

8. Lees het samenvattende scherm om te zorgen dat de gegevens kloppen en klik op next.

9. U zult een bevestigings scherm zien, wanneer u dit doorgenomen heeft kunt u op Next drukken.

10. Rechts klikken op de site om weer naar properties te gaan. Daarna selecteerd u de website tab.

11. Zorg ervoor dat poort 443 open staat en het ip adres hieraan vast zit.

Het zoeken van het Geotrust self signed certificaat en het uitzetten hiervan.

1. Met gebruik van het MMC console kunt u de folder Trusted Root Certfication Authorities uitvouwen en selecteer de Certficates sub folder.

2. Zoek het volgende certificaat op:

Issued to:  Geotrust Global CA
Issued by:  Geotrust Global CA
Valid from: 5/20/2002 to 5/20/2022
Serial number: 02 34 56

3. Als het certificaat aanwezig is kunt u rechts klikken op het certificaat en properties selecteren.

4. In het certificaat purposes sectie kunt u het volgende selecteren:  Disable all puposes for this certificate. Daarna kunt u op OK drukken.

5. Sluit de MMC console af, het is niet nodig om dit op te slaan.

Controleer of het certificaat geinstalleerd is.

1. Stop en start uw web server voordat u gaat testen.

2. Om de installatie te controleren kunt u naar de server in de browser gaan en controleren of het Slotje in de balk staat. Naar het adres moet dan wel https:// voor.