Categorieën

Er zijn geen categorieën voor deze partner.

SSL certificaat installeren op Microsoft IIS

Stap 1:  Download uw Certificaat

1. U zult  een email ontvangen wanneer uw certificaat gereed is.
  2. Download uw Certificaat via Mijn SSL Partner
  3. Selecteer het format PKCS#7 en klik op Pick up certificate
  4. Kopieër en plak uw certificaat in Notepad en sla dit op als certificate.p7b

Stap 2:  Zoek uw Primary Root CA op en Disable hem.

1. Maak een certificaat Snap in, in Microsoft Management Console. Met het volgende artikel kan dit toegepast worden:
    SO1849
  2. Met MMC en de certificaten open, vouwt u Trusted Root Certification authorities folder uit en selecteerd u de certificates sub folder
  3. Zoek het volgende certificaat:

Common Name -Geotrust Primary Root CA
    Expiry Date - 17th July 2036
    Thumbprint - 91 c6 d6 ee 3e 8a c8 63 84 e5 48 c2 99 29 5c 75 6c 81 7b 81

4. Als het certificaat er staat dan moet dit uitgeschakeld worden.

5. Rechts klikken op het certificaat

6. Selecteer Properties

7. In het certificaten stuk selecteerd u : Disable all purposes for this certificate

8. Klik op OK

9. Sluit het MMC af, er is geen noodzaak om de console settings op te slaan.

Stap 3: Installatie van het SSL certificaat

1. Klik op Start > Administrative Tools > Internet Information Services (IIS) manager
  2. Vanuit het linkermenu klikt u op de betreffende server naam.
  3. In het middelste paneel (Features) > Security > dubbel klikken op Server certificates
  4. Vanuit het acties paneel (rechts) selecteerd u Complete Certificate Request
  5. Zorg voor de locatie van het certificaats bestand en de friendly naam
  6. Als u de volgende error krijgt: "CertEnroll::CX509Enrollment::p_InstallResponse: ASN1 bad tag value met. 0x8009310b" of vergelijkbaar verwijzen wij u naar de volgende stappen:
    https://search.thawte.com/support/ssl-digital-certificates/index?page=content&actp=CROSSLINK&id=SO11614

Stap 4: Voeg een HTTPS verbinding toe aan uw Website

1. Klik op Start > Administrative tools > Internet information services (IIS) manager
  2. Browse naar uw server naam > Sites > uw SSL gebaseerde site
  3. In het scherm Actions klikt u op Bindings
  4. In het Site bindings menu selecteerd u het en klikt u op Add
  5. Vanuit het Add site bindings scherm geeft u het binding type op.
  6. Selecteer het SSL certificaat  dat gebruikt gaat worden voor uw site.
  7. Klik op OK

Stap 5: Verifieer de installatie

1. Stop en start de Web server voordat u verder gaat met testen.