SSL certificaat installeren op Plesk 8.0

Dit artikel legt uit hoe u het SSL certificaal kunt installeren voor Plesk mocht het niet lukken met dit artikel dan kunt u contact opnemen met de verkoper van Plesk of contact opnemen met een Organisatie die support levert voor Plesk.

Stap 1:

Download uw certificaat in X.509 format,via Mijn SSL Partner

-----BEGIN CERTIFICATE-----

(Server certificate)

-----END CERTIFICATE-----

Stap 2:

Sla het bestand op als server-cert.txt

1. Download de {S123} CA bundel: AR1372
  2. Login bij het Plesk 8 Control Panel.
  3. Scroll naar beneden naar de 'Domains' sectie en klik op de betreffende domein naam.
  4. In de Services sectie klikt u op de Certificates icoon.
  5. In de Certificates sectie klikt u op het Certificates request. Onthou de certificaats naam.
  6. In het Upload Certificate as Text scherm gaat u verder met de stappen hieronder:
  7. Klik op de Send Text knop. Dit zal het certificaat installeren, herhaal de stappen voor de SSL123 CA bundel.
  8. Ga terug naar het Home scherm, daarna klikt u op het domeinnaam waar dit over gaat in het Domains stuk.
  9. Klik op de Setup icoon in het Hosting stuk.
  10. Bovenaan de pagina selecteerd u het nieuwe certificaat in het drop down menu. Als er geen certificaat drop down box is dan zit de website op shared hosting. U dient dan in te loggen als Admin en een dedicated IP toewijzen.
    Heeft u hier geen toegang tot dan dient u contact op te nemen met de Administrator van uw Hosting.
  11. Zorg ervoor dat de checkbox "SSL Support" is geselecteerd, daarna kunt u op OK drukken.