SSL certificaat installeren op Red Hat Linux Web Server

Symantec biedt nu ook een eenvoudige tool om de installatie voor u te doen, die is te vinden op de volgende link:

https://knowledge.verisign.com/support/ssl-certificates-support/index?page=content&actp=CROSSLINK&id=AR1749

Dit is voor het aanmaken van een CSR en de installatie van het certificaat.

Onderstaande instructies zijn voor de oude manier.

Stap 1: Installeer het Intermediate CA bundel certificaat

Via Mijn SSL partner ontvangt u de nodige bestanden.

1. Sla het Intermediate CA op als /etc/httpd/conf/ssl.crt/intermediate.crt.
  2. Voeg aan /etc/httpd/conf/httpd.conf  de virtual host tags toe aan de web server, voor de anderen geld: SSLCACertificateFile /etc/httpd/conf/ssl.crt/intermediate.crt

Stap 2: Installatie van het SSL certificaat

Symantec zal u een mail sturen met daarin een bijlage die u kunt gebruiken of het in text in de mail zetten. Dit kunt u opslaan door dit in een original.cert op te slaan met bijvoorbeeld Notepad. Gebruik geen word hiervoor aangezien dit tekens kan toevoegen.

Sla het bestand op en geef dit een naam zoals hierboven of dezelfde, Onthou dat de key file ook toegevoegd moet worden aan dezelfde directory.

• SSLCertificateFile /etc/httpd/conf/ssl.crt/server.crt
  • SSLCertificateKeyFile /etc/httpd/conf/ssl.key/server.key

Om te controleren of uw certificaat correct geinstalleerd is kunt u de checker gebruiken van Symantec

https://knowledge.verisign.com/support/ssl-certificates-support/index?page=content&actp=CROSSLINK&id=AR1692

Voor meer informatie kunt u ook kijken op de Redhat Support website