SSL certificaat installeren voor Apache

1. Pak alle bestanden uit van het ZIP bestand wat u ontvangen heeft en kopieër dit naar uw server. Dit zullen de volgende bestanden zijn: .crt en een .ca bundel.

2. Verplaats alle bestanden naar de directories, de standaard directory is hiervoor /etc/ssl dit moet een directory zijn waar alleen Apache bij kan.  Hier kunt u ook uw Private Key bestand naar verplaatsen.

3. Bewerk het bestand waar de SSL configuratie in zit met kladblok of soortgelijke editor.

1. Fedora/CentOS/RHEL: /etc/httpd/conf/httpd.conf
  2. Debian and Debian based: /etc/apache2/apache2.conf
  1. httpd-ssl.conf
  2. ssl.conf
  3. In the /etc/apache2/sites-enabled/ directory.

Voor meer informatie  hierover kunt u op de volgende link kijken:

https://httpd.apache.org/docs/2.0/mod/mod_ssl.html

4. In de sectie VirtualHost kunt u het bestand aanpassen naar het volgende:

1. SSLEngine on
  2. SSLCertificateKeyFile /etc/ssl/ssl.key/server.key
  3. SSLCertificateFile /etc/ssl/ssl.crt/yourDomainName.crt
  4. SSLCertificateChainFile /etc/ssl/ssl.crt/yourDomainName.ca-bundle ***

*** Apache 1.x:
Hier kunt u  SSLCACertificateFile i.p.v SSLCertificateChainFile opgeven.

5. Sla uw config bestand op en restart de Apache service.