SSL certificaat installeren voor Apache

Dit artikel legt uit hoe u het SSL certificaat moet installeren op Apache server, mocht dit niet werken met onderstaande instructies dan kunt u contact opnemen met een organisatie die support leverd voor Apache.

Opmerking: Als u voor Apache server dit voor SSL en client authentication heeft ingesteld dan kunt u beter de volgende oplossing bekijken van Symantec: SO16380

Stap 1: Installatie van het CA certificaat

Via Mijn SSL partner ontvangt u de nodige bestanden.

Kopieër de Intermediate certificaat bundel naar een txt bestand en noem dit intermediate.crt.  Dit bestand kan in dezelfde directory geplaatst worden als het certificaat zelf. Bijvoorbeeld:  /usr/local/crt

Stap 2: Installatie van het SSL certificaat

Het Symantec certificaat zal aangeleverd worden via de mail, dit zal als bijlage staan of dit zal in het bericht zelf staan. Als dit een bijlage is dan kunt u dit natuurlijk gebruiken.
Als dit in het bericht zelf staat dan knipt u dit in een notepad bestand en slaat dit op als public.crt. Gebruik geen Word of dergelijk aangezien dit verborgen tekens meevoegt.

Het text bestand zal er ongeveer zo uitzien:

-----BEGIN CERTIFICATE-----        [encoded data]       -----END CERTIFICATE-----

Zorg ervoor dat hier geen extra spaties aan toegevoegd worden en dat de begin en eind tags ook volledig zijn.

1. Sla bij beide opties dit bestand op als public.crt
  2. Kopieer dit  in de volgende directory   /usr/local/crt

Stap 3: Configureer de server

1. Voordat het key pair gebruikt kan worden dient de httpd.conf aangepast te worden.
  2. In het gedeelte wat betrekking heeft tot de Virtual Host kunt u controleren of de volgende mappen en bestanden aanwezig zijn. Zoniet dan dienen die hier toegevoegd te worden.
  • SSLCertificateChainFile /usr/local/ssl/crt/intermediate.crt
  • SSLCertificateFile /usr/local/ssl/crt/public.crt
  • SSLCertificateKeyFile /usr/local/ssl/private/private.key
  • Mocht u andere locaties gebruiken dan past u bovenstaande aan naar uw  locatie.

3. Sla uw httpd.conf bestand op en restart Apache, dit kunt u ook doen via het apachectl script:

• apachectl stop
  • apachectl startssl

Hierna kunt u de installatie nagaan door de volgende link te gebruiken:

https://ssltools.websecurity.symantec.com/checker/views/certCheck.jsp

Voor meer informatie kunt u kijken bij de Apache support site.