SSL certificaat installeren voor BEA Weblogic V.8.1

De volgende instructies zijn nodig om uw certficaat te installeren op uw server, mocht dit niet op deze manier werken op uw server dan zult u contact op moeten nemen met de verkoper of een organisatie dat BEA Weblogic support.

Stap 1: Installatie van de CA certificaten.

Via Mijn SSL partner ontvangt u de nodige bestanden.

Om het Primary intermediate CA certificaat te installeren run het volgende commando:

C:eajdkin keytool -import -alias primaryca -keystore <your_keystore_filename> -trustcacerts -file primaryintermediateCA.cer

Voor het Secondary Intermediate CA certificaat het volgende:

C:eajdkin keytool -import -alias secondaryca -keystore <your_keystore_filename> -trustcacerts -file secondaryintermediateCA.cer

Stap 2: Installeer het SSL certificaat

Symantec zal u het certificaat toesturen via de mail, hierin zal het certificaat of in een bijlage erbij zitten als cert.cer. Of dit zal direct in het bericht staan.

Download het bestand naar uw lokale machine, in bovenstaand tweede geval dan kunt u dit eerst knippen plakken naar een kladblok en dit opslaan als cert.txt.
Denk eraan de begin en eind tags mee te voegen en geen extra spaties of verborgen tekens mee te geven.

Het text bestand zal er zo uit zien:

-----BEGIN CERTIFICATE-----

[encoded data]

-----END CERTIFICATE-----

Om het SSL certificaat te importeren kunt u het volgende commando gebruiken:

C:eajdkin keytool -import -alias <your_alias_name> -keystore <your_keystore_filename> -trustcacerts -file <your_certificate_filename>

Stap 3: Configureer uw key store voor gebruik met Weblogic

1. Op uw Weblogic server kunt u de server selecteren welke u wilt configureren
  2. Als volgt gaat u naar: Configuration> Keystores and SSL.    Onder "keystore configuration" kunnen meerdere keystores weergegeven worden.
  3. Om de Keystore te activeren, klikt u op Change onder Keystore Configuration.
  4. Kies  Custom Identity and Java Standard Trust als uw keystore configuratie type en klik op Continue
  5. Onder "Custom Identity Keystore File Name" voerd u het volledige pad naar uw your_domain.jks bestand in.
  6. Bij "Custom Identity Keystore Type" kiest u voor jks
  7. De "Custom Identity Keystore PassPhrase" moet het wachtwoord zijn wat u heeft aangemaakt tijdens het CSR.
  8. U zult opnieuw gevraagd worden om het keystore wachtwoord.
  9. Klik op Continue en Finish.
  10. U zult terug moeten gaan naar de server node en de server weer selecteren die u wilt configureren.
  11. Als volgt gaat u naar Configuration> Keystores and SSL  daarna klikt u op Change.
  12. In de SSL pagina kiest u Key stores als de methode om dit op te slaan op de server.
  13. Verklaar de Private Key Alias en Passphrase die ook gebruikt zijn bij het aanmaken van de keystore.
  14. Klik op Continue en Finish.

Reboot de weblogic server.

Om te controleren of uw certificaat geinstalleerd is kunt u dit testen door naar de volgende link te gaan:

https://ssltools.websecurity.symantec.com/checker/views/certCheck.jsp

Voor meer informatie over BEA weblogic kunt u naar de  BEA Support Site gaan.