SSL certificaat installeren voor Big-Ip F5 versie 9

Onderstaande stappen zijn nodig om een Symantec SSL certificaat te installeren op F5.

Stap 1 Installeer de Intermediate CA certificaten

Via Mijn SSL partner ontvangt u de nodige bestanden.

2. Kopieër de volledige tekst uit de verkregen bestanden met daarbij ook de begin en end tags.

3. Plak dit in een bestand genaamd intermediate-ca.crt met gebruik van Notepad.

4. Plaats het intermediate-ca.crt bestand in de volgende directorty:  /config/ssl/ssl.cert  het volledige pad naar het bestand is: /config/ssl/ssl.crt/intermediate-ca.crt

Stap 2 Installeren van het SSL Certificaat

Symantec zal u het certificaat opsturen via de mail, als dit in een bijlage zit dan kunt u dit bestand gebruiken. Als het in het bericht staat dan kunt u dit knippen en plakken in een txt bestand met gebruik van notepad.

1. In het navigatie vak kunt u op Proxies klikken.
  2. Bij het Proxies scherm klikt u op Install SSL Certificate Request. Opent het volgende scherm.
  3. In het CertFile Name box voert u uw domein naam in met de bestands extensie .crt. Enige tijdelijke certificaten kunt u hier ook overschrijven.
  4. Plak de tekst van het certificaat in het Install SSL certificate scherm, zorg ervoor dat de begin en end tags hierin zitten.
  5. Klik op de Write Certificate File om het certificaat te installeren, nadat dit is gebeurd kunt u doorgaan naar de volgende stap om een SSL gateway te maken voor uw server.

Stap 3 Het opzetten van de Trust Chain

Het juist Intermediate CA certificaat moet afgedwongen worden om de "chain of trust" te maken.

Stap A, Creër een SSL profiel

Stab B, Selecteer het juiste certificaat en het CA bestand.

1. Open het SSL profiel.
  2. In de configuratie kiest u voor Advanced
  3. Selecteer het juiste certificaat voor uw website.
  4. Selecteer de juiste private key die overeenkomt.
  5. Vanuit Chain of Trusted Certificate Authorities kunt u het intermediate bestand selecteren intermediate-ca
  6. Sla de eigenschappen op en sluit het scherm.

SSL certificaat installeren voor Big-Ip F5 versie 9

Voor meer informatie kunt u ook bij de informatie van F5 kijken.

https://support.f5.com/kb/en-us/solutions/public/6000/400/sol6401.html?sr=9992953