SSL Certificaat installeren voor Citrix Access Gateway 5.0

Stap 1: Installeer het SSL certificaat.

Het Certificaat zal per email komen of dit kan per download worden aangeboden.
Dit kunt u opslaan door het te kopieeëren en te plakken in notepad zodat hier geen verborgen tekens in weergegeven worden.

Het bestand zal er als volgt uitzien:

-----BEGIN CERTIFICATE-----
[encoded data]
-----END CERTIFICATE-----

Controleer of er 5 streepjes staan aan beide kanten, en of er geen extra spaties en dergelijke aan toegevoegd zijn.

1. In het Access Gateway Management scherm kunt u op Certificates klikken.

2. Klik op Import en uw server(.pem)  om uw CA te importeren.

3. Bij Select File To Upload kunt u naar het certificaat gaan en op Open klikken.

Stap 2:  Installeer het CA certificaat

1. Open het CA bestand.

2. In het Access Gateway Management Console klikt u op Certificates.

3. Bij het certificate management paneel klikt u op Import en selecteerd u Trusted (.pem)

4. Bij Select File To Upload kunt u naar het bestand gaan en op Open klikken.

Stap 3:  Link het CA bestand aan het SSL certificaat.

1. In de Access Gateway Management Console klikt u op Certificates.

2. In de Certificates Tabel, selecteerd het server certificaat wat u wilt koppelen aan het CA bestand en klikt u op Add To Chain

3. In het scherm wat zich opend selecteerd u een certificaat en klikt u op add voor elk certificaat wat u aan de chain wilt toevoegen.

4. Wanneer u klaar bent met het bouwen van de chain kunt u op Close klikken.

Voor nadere informatie kunt u tevens op deze link kijken :

https://support.citrix.com/proddocs/index.jsp?topic=/access-gateway-50-appliance/ag-cert-wrapper-con.html