SSL certificaat installeren voor Exchange 2007

Symantec heeft via deze link ook een Instructie film hierover:

www.symantec.com/tv/products/details.jsp?vid=1452837188001

Stap 1, Het voorbereiden van de server

Zoek en disable het VeriSign Class 3 Public Primary Certification Authority - G5 Root CA certificate

1. Maak een Certificate Snap-In in Microsoft Management Console (MMC), instucties zijn daarvoor hier te vinden:
    https://knowledge.verisign.com/support/ssl-certificates-support/index?page=content&actp=CROSSLINK&id=SO6127
  2. Met het MMC en de certificaten voor u open, kunt u Trusted Root Certification Authorities uitvouwen en de folder Certificates selecteren.
  3. Zoek naar het volgende certificaat:
    Issued to: VeriSign Class 3 Public Primary Certification Authority - G5
    Issued by: VeriSign Class 3 Public Primary Certification Authority - G5
    Expiration Date: 7/16/2036
    Serial Number: 18 da d1 9e 26 7d e8 bb 4a 21 58 cd cc 6b 3b 4a

SSL certificaat installeren voor Exchange 2007

4.  Als het certificaat hierin staat dan moet dit op niet actief worden gezet.
  5. Rechts klikken op "Certificate"
  6. Selecteer "Properties"
  7. In het Certificaat scherm kunt u selecteren:  Disable all purposes for this Certificate
    SSL certificaat installeren voor Exchange 2007
  8. Klik op OK.
  9. Sluit de MMC.

Stap 2: Installeer het certificaat

Vanuit het Exchange Management Shell kunt u het volgende commando invoeren:

Import-ExchangeCertificate -FileData ([Byte[]]$(Get-Content -Path c:certificatesYOUR_CERTIFICATE.cer -Encoding byte -ReadCount 0))

Zorg ervoor dat er geen extra spaties hierin zitten, nadat het commando is ingevoerd zal hier een thumbprint gemaakt worden. In het voorgeval dat dit niet gebeurd kunt u de thumbprint halen uit het MMC certificaat Snap-in.

Daarna kunt u het volgende invoeren om het te activeren:

Enable-ExchangeCertificate -Thumbprint $your_thumbprint -Services "POP,IMAP,SMTP,IIS"

(Afhankelijk van de services die u gaat draaien)

Voor meer informatie over de Exchange 2013 shell kunt u nog op de volgende link kijken:

https://technet.microsoft.com/en-us/library/bb124413.aspx