SSL certificaat installeren voor F5 Big Ip Load Balancer

Om uw certificaat te installeren zijn de volgende stappen nodig:

Mocht u tegen zaken aanlopen die niet in dit artikel behandeld worden dan kunt u ook kijken in de documentatie van F5.

Stap 1:
A
Verkrijg het CA certificaat bundel via de volgende link

https://knowledge.rapidssl.com/library/VERISIGN/ALL_OTHER/RapidSSL Intermediate/RapidSSL_CA_bundle.pem

Dit kunt u kopieren en plakken in een text editor zoals notepad. Om geen verborgen tekens toe te voegen.

B Knip en plak het CA bestand in een text bestand en sla dit op als: "intermediate.crt"

Plaats dit bestand in de directory van /config/bigconfig/ssl.crt  het volledige pad zal daarna zijn: /config/bigconfig/ssl.crt/intermediate.crt

Stap 2:  Installeer het certificaat

1. Download het certificaat per de instructies van de bevestigings mail.

2. In het navagation paneel kunt u op Proxies klikken

3. Bij het Proxies scherm klikt u vervolgens op het tabblad Install SSl Certificate Request. het installeer scherm van SSL zal verschijnen.

4. In het Certfile Name vak vult u het domeinnaam in wat geregistreerd is.

5. Plak het hele certificaat in het Install SSL Certificate scherm en zorg ervoor dat het begin tag hierbij inzit en het einde tag.

6. Klik op Write Certificate File om het certificaat te installeren, nadat dit gebeurd is kunt u verder naar de volgende stap.

Stap  3: Zet de Trust Chain op

1. Maak het SSL Profile aan

2. Selecteer het juiste certificaat en CA

3. Open het SSL profile

4. Binnen de Configuration selecteerd u Advanced.

5. Selecteer het certificaat voor uw website.

6. Selecteer uw gekoppelde private key

7. Binnen Trusted Certificate Authorities, selecteerd u het intermediate.crt bestand.

8. Klik op Save en Close Properties

Hier in de screenshot ziet u dit aangegeven worden:

SSL certificaat installeren voor F5 Big Ip Load Balancer