SSL certificaat installeren voor F5 big-IP SSL

Installer uw SSL certificaat naar een F5 loadbalancer (versie 9)

Installatie van uw SSL certificaat:

1. Open de F5 web GUI
  2. Onder Local Traffic selecteerd uw SSL Certificates.
  3. Klik op de naam die uw hieraan gegeven heeft onder General Properties bij het aanmaken van het CSR.
  4.  Browse naar uw domein.crt bestand wat aangeleverd word door Comodo.
  5.  Klik op Open en Import.

Uw SSL certificaat is nu geinstalleerd.

Het activeren van uw Intermediate Certificaat.

1. In de Web GUI kiest u Local Traffic, SSL Certificates daarna op Import
  2. Onder Import Type kiest u Certificate en klikt u op Create New.
  3. Voer ComodoCA in als uw certificaat naam.
  4. Browse naar uw domein.crt bestand en daarna op Open en Import.

Uw Intermediate Certificaat is nu geimporteerd.

Het configureren van uw server voor SSL

1. Maak of open uw SSL profiel dat u gaat gebruiken voor dit certificaat.
  2.  Onder Configuration kiest u Advanced.
  3. Selecteer uw SSL certificaat  (public/private key bestand) wat u eerder heeft aangemaakt.
  4. Onder de Chain sectie kunt u naar uw ComodoCA bestand gaan wat u eerder heeft geimporteerd. Daarna kunt u opslaan en sluiten.

Uw SSL certificaat is nu geinstalleerd en geactiveerd op uw server.

F5 Big IP Pre Versie 9

U gebruikt de bestanden die ontvangen zijn van Comodo, u heeft het bestand TrustedRoot.crt bestand niet nodig.

1. Verplaats uw Primary bestand en uw intermediate bestand naar uw BIG-IP apparaat met behulp van FTP

2. Hernoem uw bestanden van bijvoorbeeld: your_domain_name.crt naar your.domain.name.crt en kopieër dit naar /config/bigconfig/ssl.crt/ .

Uw intermediate-ca.crt moet  ook naar /config/bigconfig/ssl.crt/

3. Restart de Proxy:

# bigpipe proxy :443 disable
# bigpipe proxy :443 enable

Deel 1 Het installeren van het Trusted Root Certificaat:

1. Knip en plak het Comodo Root Certificaat (met daarbij het BEGIN en END tags) in een text editor zoals Notepad of kladblok.

2. Open de F5 Web GUI.

3. Bij het hoofd tabblad kunt u Local Traffic uitvouwen.

4. Klik op SSL certificates, de lijst met de certificaten zal verschijnen.

5. In de rechterbovenhoek kunt u op Import drukken.

6. Vanuit het Import Type lijst selecteerd u Certificaat.

7. In het Certificate Name Box typt u de unieke naam in van uw certificaat.

8. In het certificate Source Box browsed u naar uw Trusted Root bestand.

9.  Klik op Import, uw Trusted Root zal verschijnen in de lijst.

Deel 2 - Update uw Client SSL Profile.

1. Op de hoofdpagina van de web GUI kunt u Local Traffic weer uitvouwen en op Profiles klikken.

2. Bij de menu balk selecteerd u Client.

3.  Maak of gebruik uw SSL profiel wat u gaat gebruiken voor dit certificaat.

4. Vanuit de Configuration list , selecteer Advanced.

5. In de Configuration sectie check u het cakje aan rechts van Trusted Certificate Authorities.

6. Vanuit de Trusted Certificate Authorities, selecteerd u de naam van het certificaat vanuit de drop down lijst.

7. Scroll naar beneden en klik op Finished of update om op te slaan en af te sluiten.