SSL certificaat installeren voor IPLANET web server

Stap 1 installatie van uw intermediate CA certificaten

Alle SSL certificaten vereisen de installatie van 2 aparte intermediate CA certificaten: het Primary intermediate CA certificaat en het Secondary intermediate CA certificaat.

1. Download uw Thawte Primary Intermediate en Secondary Intermediate CA certificaten via Mijn SSL Partner
  2. Kopieër het Primary CA en plak dit in een text bestand. Gebruik hiervoor Notepad of soortgelijke tekst editor.
  3. Sla het bestand op als primary_intermediate.txt
  4. Kopieër het tweede bestand in een tekst editor.
  5. Sla dit vervolgens op als secondary_intermediate.txt
  6. Selecteer de server instantie om te beheren en klik op Manage
  7. Klik op Security
  8. Klik op install Certificate.
  9. Selecteer Server Certificate Chain
  10. Voer het key pair bestands wachtwoord in.
  11. Voer uw certificaats naam in, bijvoorbeeld  Primary Intermediate CA
  12. Selecteer Message Text (met headers)
  13. Plak de inhoud in het primary_intermediate.txt bestand. Met daarin ook  de BEGIN en END tags plus bijbehorende streepjes. Druk dan op OK
  14. Klik op Add Server Certificate
  15. Herhaal stap 6 tot 14 voor het Secondary CA.
  16. Sluit  of herstart de server niet

Stap 2 installeer het SSL certificaat

1. Download uw certificaat via Mijn SSL Partner
  2. Sla het certificaat op als cert.txt
  3. In de Web Server Admin Server selecteerd u de Servers tab.
  4. Selecteer Manage Server
  5. Selecteer de betreffende server en klik op Manage.
  6. Selecteer de Security tab
  7. Vanuit het menu aan de linkerkant selecteerd u de install Certificate optie
  8. In het Install a Certificate scherm, doet u het volgende:
    a. Selecteer de This Server radio knop
    b. Selecteer de Message text (met headers) radio knop.
    c. Kopieër en plak het certificaat in de Message Text plus headers veld.
    d. Klik op OK
  9. Op de pagina waar het cert profiel staat en klik op Add certificate

Stap 3: Aanzetten van de encryptie

1. Klik op de Preferences tab in de server manager.
  2. Klik op Encryption On/Off
  3. In het scherm Encryption On/Off klikt u op de ON radio knop.
  4. Kies uw poort nummer, standaard is dit poort 443.
  5. Klik op Ok
  6. Klik op Save en Apply
  7. De server moet nu uitgezet worden en opnieuw opgestart zodat de wijzigingen worden doorgevoerd.