SSL certificaat installeren voor IPLANET

Dit artikel legt uit hoe u het SSL certificaal kunt installeren voor IPLANET mocht het niet lukken met dit artikel dan kunt u contact opnemen met de verkoper van IPLANET of contact opnemen met een Organisatie die support levert voor IPLANET.

Stap 1: Installatie van het CA Certificaat

Via Mijn SSL partner ontvangt u de nodige bestanden.

1. Selecteer de server instance en klik op Manage
  2. Klik op Security
  3. Klik op Install Certificate
  4. Selecteer Server Certificate Chain
  5. Voer uw key pair wachtwoord in.
  6. Voer uw certificaats naam in. Als voorbeeld: Symantec Intermediate CA
  7. Selecteer Message Text
  8. Plak de intermediate tekst in de box en klik op OK
  9. Klik op Add Server Certificate

Opmerking:  Sluit de server niet af op dit punt maar ga verder met onderstaande instructies.

Stap 2: Handmatig afstellen van de  Server en client trust voor de Symantec Intermediate CA.

Opmerking:  Per default zal IPlanet 6 niet automatisch het Symantec Intermediate CA vertrouwen als dit is toegevoegd aan de Trusted CA Store

Het Symantec Intermediate CA moet handmatig worden ingesteld om hieronder te vallen.

1. Selecteer uw server en klik op Manage
  2. Klik op Security
  3. Klik op Manage Certificates
  4. Navigeer naar uw CA en klik op de naam.
  5. Klik op Set client trust en Set server trust
  6. Sluit de server Niet af, ga verder met stap 3

Stap 3: Installatie van het SSL certificaat

Symantec zal u het certificaat toesturen per email, hierin zal of een bijlage zitten met uw certificaat. Of dit zal rechtstreeks in het bericht staan.
In het eerste geval kunt u dit bestand gebruiken (Cert.cer).
In het tweede geval kunt u het kopieren en dit in een text editor zoals Notepad plakken. En dit vervolgens opslaan als cert.cer.
Denk eraan dat hier geen extra tekens aan toevoegd worden en dat dit met de BEGIN en END tags opgeslagen word. Plus de 5 streepjes aan weerszijden.

1. Selecteer This Server option
  2. Voer het wachtwoord in van het key pair bestand.
  3. Aangezien u het certificaat installeerd voor "This Server" moet u geen naam invoeren bij het vak. Dit moet leeggelaten worden.
  4. Selecteer Message Text
  5. Plak de inhoud van het certificaat in de box en klik op OK.
  6. Klik op Add Server Certificate
  7. klik op Apply
  8. Selecteer de apply changes zodat de server kan worden geherstart.

Om te controleren of uw certificaat klaar is voor gebruik kunt u naar de volgende link gaan:

https://ssltools.websecurity.symantec.com/checker/views/certCheck.jsp

Iplanet Support

Voor meer informatie kunt u naar de volgende link gaan.

https://www.oracle.com/technetwork/middleware/webtier/overview/index.html#iWS