SSL certificaat installeren voor Java gebaseerde Web servers(Tomcat) met behulp van Keytool

Installatie van het SSL certificaat Chain (Root, intermediate  en de End Entity)

1.  Importeer het Root Certificaat:

-> keytool -import -trustcacerts -alias AddTrustExternalCARoot -fileAddTrustExternalCARoot.crt -keystore domain.keystore

2. Importeer de Intermediate:

-> keytool -import -trustcacerts -alias UTNAddTrust -file UTNAddTrustSGCCA.crt -keystore domain.keystore

3. Importeer EntityDomain certificaat:

-> keytool -import -trustcacerts -alias mykey -file yourDomainName.crt -keystoredomain.keystore

U zult het bericht krijgen:  Certificate reply was installed in keystore . Het moet niet de output van de eerste twee stappen geven.

4.  Restart de Web server service, Tomcat zal eerst een SSL connector moeten configureren voordat het actief word. Voor TOMCAT dus nog niet HERSTARTEN.

Meer informatie voor Tomcat kan hier gevonden worden op Comodo:

https://support.comodo.com/index.php?/Default/Knowledgebase/Article/View/646/17/