SSL certificaat installeren voor Lotus Domino

Dit artikel legt uit hoe u het SSL certificaal kunt installeren voor Lotus Domino mocht het niet lukken met dit artikel dan kunt u contact opnemen met de verkoper van Lotus Domino of contact opnemen met een Organisatie die support levert voor Lotus Domino.

Stap 1 Installatie van het CA certificaat.

Via Mijn SSL partner ontvangt u de nodige bestanden.

1. Vanuit de Lotus Notes client, open de Server Certificate Admin
  2. Klik op Install Trusted Root Certificate into Key Ring
  3. Voer de naam in van het key ring bestand waar het certificaat word opgeslagen. De naam hiervan is eerder aangemaakt tijdens het CSR, dit moet hetzelfde zijn.
  4. Voer de naam in van het key ring bestand waar het certificaat mee word geïdentificeerd, als u dit veld leeg laat zal Domino de bestaande naam gebruiken van het certificaat.
  5. Als u het CA certificaat in uw clipboard heeft dan gaat u verder, zoniet dan kunt u het bestand selecteren van uw harde schijf en een bestandsnaam invoeren.
  6. Klik op Merge Trusted Root Certificate into Key Ring.
  7. Voer het wachtwoord in van uw key ring bestand, daarna drukt u op OK.

Stap 2 Het samenvoegen van het server certificaat in een key ring bestand.

1. Vanuit de Lotus Notes Client opent  u de Server Certificate Admin applicatie.
  2. Klik op Install Certificate into Key Ring.
  3. Voer de bestandsnaam in voor de key ring waar het bestand in opgeslagen word, dit key ring bestand is gemaakt tijdens het aanmaken van het CSR.
  4. Als u het certificaat in het clipboard heeft staan dan kunt u dit selecteren als bron, anders kunt u dit selecteren op uw harde schijf door de bestandsnaam in te voeren.
  5. Klik op Merge Certificate into Key Ring
  6. Voer het wachtwoord in voor de server key ring en klik hierna op OK om dit goed te keuren.

Voor meer informatie kunt u in de documentatie kijken van IBM Lotus Domino 8 server (Security - SSL security - Setting up SSL on a Domino server).