SSL certificaat installeren voor Microsoft Exchange 2007

Om een SSL certificaat te installeren zijn de volgende stappen vereist.

1. Kopieër het certificaat naar een text editor zoals notepad en sla dit op als bijvoorbeeld newcert.cer in de C:/  van uw server.

2. Open de Exchange Management Shell.

3. Klik Start > Programs > Microsoft Exchange Server 2007 > Exchange Management Shell.

4. Gebruik het Import-ExchangeCertificate en de Enable-ExchangeCertificate commando's in dezelfde lijn gescheiden door een pipe.

Import-ExchangeCertificate -Path C:ewcert.cer | Enable-ExchangeCertificate -Services "SMTP, IMAP, POP, IIS"

Voor meer informatie van de Exchange commands kunt u hier  meer informatie over vinden: Microsoft Knowledge base article.

5.  Verifieer of het Certificaat draaid door het volgende commando te gebruiken:  Get-ExchangeCertificate

C:> Get-ExchangeCertificate -DomainName your.domain.name

SSL certificaat installeren voor Microsoft Exchange 2007

In de kolom Services staan de letters SIP.W voor SMTP, IMAP, POP3 en Web (IIS).

6. Test u certificaat met IE, active Sync en Outlook

Voor meer informatie kunt u tevens kijken op https://technet.microsoft.com/en-us/library/bb124413.aspx