SSL certificaat installeren voor Microsoft Exchange 2010 server (Rapid SSL)

Om een SSL certificaat te activeren op microsoft exchange 2010 server zijn de volgende stappen vereist.

Stap 1:  Uw certificaat downloaden.

Uw certificaat en daarbij nodige gegevens ontvangt u van Mijn SSL partner, hiermee kunt u de doorgaan naar onderstaande stappen.

Stap 2:  Voeg het Certificaat toe in het Microsoft Management Console (MMC).

1. Vanaf de Web Server klikt u op start.

2. In het zoekveld typt u mmc in.

3. Vanaf het programma lijst kiest u voor mmc.exe

4. Bij de rechten kiest u voor Yes.

5. Vanuit het MMC kiest u voor File > Add/Remove Snap-in.

6. Vanuit de lijst van snap-inns selecteerd u Certificates.

7. Klik op Add

8. Selecteer het Computer account.

9. Klik op Next

10. Selecteer uw lokale pc

11. Klik op Finish

12. In het Add/remove Snap Inn scherm, klikt u op OK

Stap 3:  Installeer het CA bundel van Rapid SSL.

1. Met het gebruik van dezelfde console kunt u dubbel klikken op de Certification Authorities vanuit het rechter paneel.

2. Rechtermuisknop op Certificates vanuit het rechter paneel en selecteer All Tasks> Import om de wizard te openen.

3. Klik op Next

4. Zorg dat de locatie klopt van het intermediate bestand aangemaakt in stap 1.

5. Klik op Next

6. Per default zal dit staan bij de key store. Hou de configuratie en klik op de Next knop.

7. Klik op Finish.

8. Een bericht zal verschijnen dat het certificaat succesvol geimporteerd is. Klik op Ok.

Stap 4: Installeer het SSL certificaat.

Wanneer het certificaat gereed is voor gebruik zal mijnsslpartner u dit laten weten.

Het gebruik van een plain text editor zoals Notepad kunt u hier Certificaat in verwerken.

Het bestand zal er als volgt uitzien:

-----BEGIN CERTIFICATE-----
[encoded data]
-----END CERTIFICATE-----

Binnen de tags zal vanzelfsprekend moeten meegepakt worden.

Installatie van het certificaat in het Exchange Management Console.

1. Start het programma door naar de volgende folder te gaan. Start > Programs > Microsoft Exchange 2010 > Exchange Management Console

2. Selecteer Manage Databases en daarna Server configuration.

3. Selecteer het certificaat vanuit het middelste menu, daarna selecteerd u Complete Pending Request, met gebruik van de Actions knop.

SSL certificaat installeren voor Microsoft Exchange 2010 server (Rapid SSL)

4. Ga naar uw certificaat bestand en selecteer Open > Complete.

Druk op de F5 toets om dit certificaat te refreshen, als dit nu op False staan onder Self Signed dan zal dit juist zijn.
Als dit nog steeds op True staat dan zal dit nog steeds via het self signed certificaat lopen. Om dit probleem op te lossen kunt u een nieuw CSR aanmaken en het proces opnieuw starten.

5. Om het certificaat actief te maken, gaat u terug naar het Exchange Management Console en klikt u op de link Assign Services to Certificate.

SSL certificaat installeren voor Microsoft Exchange 2010 server (Rapid SSL)

6. Selecteer de server van de lijst, en klik op Next.

7. Selecteer de services voor het certificaat en klik op Next > Assign > Finish

Het certificaat is nu geinstalleërd en word gebruikt met Exchange.