SSL certificaat installeren voor Microsoft Exchange 2010

Stap 1, Het voorbereiden van de server

Zoek en disable het VeriSign Class 3 Public Primary Certification Authority - G5 Root CA certificate

1. Maak een Certificate Snap-In in Microsoft Management Console (MMC), instucties zijn daarvoor hier te vinden:
    https://knowledge.verisign.com/support/ssl-certificates-support/index?page=content&actp=CROSSLINK&id=SO6127
  2. Met het MMC en de certificaten voor u open, kunt u Trusted Root Certification Authorities uitvouwen en de folder Certificates selecteren.
  3. Zoek naar het volgende certificaat:
    Issued to: VeriSign Class 3 Public Primary Certification Authority - G5
    Issued by: VeriSign Class 3 Public Primary Certification Authority - G5
    Expiration Date: 7/16/2036
    Serial Number: 18 da d1 9e 26 7d e8 bb 4a 21 58 cd cc 6b 3b 4a

SSL certificaat installeren voor Microsoft Exchange 2010

4.  Als het certificaat hierin staat dan moet dit op niet actief worden gezet.
  5. Rechts klikken op "Certificate"
  6. Selecteer "Properties"
  7. In het Certificaat scherm kunt u selecteren:  Disable all purposes for this Certificate
    SSL certificaat installeren voor Microsoft Exchange 2010
  8. Klik op OK.
  9. Sluit de MMC.

Stap 2: Installeer het certificaat

1. Start de  Exchange Management Console door naar Start > Programs > Microsoft Exchange 2010 > Exchange Management Console te gaan.

2. Klik op de link Manage Databases en daarna op Server configuration.

3. Selecteer uw certificaat vanuit het menu, dit zal de Friendly naam zijn die u heeft aangemaakt in het CSR. Daarna kunt u op Complete Pending Request drukken.

4. Browse naar uw Certificaat bestand, klik op Open en Complete

5. Om uw certificaat aan te zetten voor gebruik kunt u Server Configration selecteren en op de link Assign Services to Certificate klikken.

6. Selecteer uw server uit de lijst en klik op Next

7. Selecteer uw services die u verkiest en vervolgens kunt u op Next Assign en Finish drukken.

8. U heeft nu het SSL certificaat geinstalleerd en dit is nu te gevruiken voor in combinatie met Exchange.

Voor meer informatie over de Exchange 2013 shell kunt u nog op de volgende link kijken:

https://technet.microsoft.com/en-us/library/bb124413.aspx