Categorieën

Er zijn geen categorieën voor deze partner.

SSL Certificaat installeren voor Microsoft IIS 7

Rapid ssl heeft hier ook een tool voor: Symantec SSL Assistant

Onderstaande manier is optie twee om dit te installeren:

Stap 1: Download uw Certificaat.

1. U zult een mail ontvangen wanneer uw SSL certificaat gereed is voor gebruik.

2. U kunt het daarna in het format PKCS#7 downloaden.

3. Kopieër en plak het certificaat in Notepad en sla dit op als certificate.p7b

Stap 2: Installeer uw  certificaat.

1. Klik op Start Administrative Tools > Internet Information Services (IIS) Manager

2. Van het linker menu selecteerd u de server naam.

SSL Certificaat installeren voor Microsoft IIS 7

3. In de Features pagina onder Security dubbel klikken op Server Certificates

4.  Vanuit de Action pagina kunt u op Complete Certificate Request klikken.

SSL Certificaat installeren voor Microsoft IIS 7

5. Voer de bestandslocatie in.

Stap 3:  Voeg een HTTPS verbinding toe aan u site

1.  Klik op Start Administrative Tools Internet Information Services (IIS) Manager

2. Ga naar uw server naam > sites > de op ssl gebaseerde site.

3. Rechts klikken op de Web Site, Selecteer Edit Bindings

SSL Certificaat installeren voor Microsoft IIS 7

4. In dit Bindings scherm klikt u vervolgens op Add, als hier al een https binding op zit klikt u op edit.

SSL Certificaat installeren voor Microsoft IIS 7

5. Vanaf de Add site Bindings scherm verzorgd u het binding type.

6. Selecteer het certificaat dat gebruikt zal worden voor uw website.

SSL Certificaat installeren voor Microsoft IIS 7

7. Klik op Ok

Stap 4: Zoek en disable het Self Signed certificaat

1. Met het gebruik van dezelfde MMC console kunt u de folder Trusted Root Certification Authorities uitvouwen en de Certificates sub folder aanklikken.

2. Om uw SSL certificaat te controleren kunt u voor Rapid SSL de Certificate Installation checker utility gebruiken.