SSL certificaat installeren voor Microsoft OWA (Outlook Web Access)

In dit artikel behandelen we de installatie van een SSL certificaat voor OWA. Onderstaande stappen leggen de installatie uit.

1. Open de Internet Services Manager vanuit uw Administrative Tools.
  2. Open de Eigenschappen van uw website waar OWA op gehost word. Normaal gesproken is dit de default website.
  3. Selecteer de "Directory Security" tab en klik op de "Server Certificates" knop.
  4. U zult nu een scherm zien wat "Pending Certificate Request" heet, hier kunt u "Process the pending request and install the certificate" kiezen.
    SSL certificaat installeren voor Microsoft OWA (Outlook Web Access)

5.  Het volgende scherm zal verschijnen "Process a pending request". Navigeer daarna naar het site certificaat en klik op volgende.
    SSL certificaat installeren voor Microsoft OWA (Outlook Web Access)

6. U zult nu de samenvatting te zien krijgen van uw certificaat, controleer dit of alles goed staat en klik op volgende.
    SSL certificaat installeren voor Microsoft OWA (Outlook Web Access)

7. Hierna kunt u het intermediate certificaat installeren, raadpleeg de volgende link daarvoor:  https://mijnsslpartner.nl/client/kennisbank/ssl-certificaat-installeren-commodo/ssl-certificaat-installeren-voor-microsoft-iis/
    Nadat dit gebeurd is zal het SSL geinstalleerd zijn op uw web site, de volgende stap is SSL aan te zetten voor OWA

OWA

1. Met gebruik van de Internet Services Manager kunt u naar de eigenschappen van de "Exchange"
    SSL certificaat installeren voor Microsoft OWA (Outlook Web Access)

2. Selecteer de "Directory Security" tab en klik op de "Edit" knop in de Secure Communications sectie.
  3. In het  "Secure Communications" scherm kunt u naar de "Require Secure Channel" checkbox gaan en dit aanvinken. Tevens kunt u het vakje aanvinken van "Require 128 bits encryption"
    Als u dit aanvinkt dan kunnen echter browsers die geen 128 bit encryptie  ondersteunen dit niet openen.
    SSL certificaat installeren voor Microsoft OWA (Outlook Web Access)

Wanneer gebruikers https://uwdomein.com/exchange invoeren dan zal de volgende melding tevoorschijn komen: "HTTP 403.4 - Forbidden: SSL required Internet Information Services".

Omdat OWA nu geconfigureerd is voor SSL zullen de gebruikers nu naar de volgende URL moeten:  https://uwdomein.com/exchange
Voor meer informatie kunt u ook naar het Microsoft artikel gaan: https://support2.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;234022

De laatste stap is controleren of uw firewall HTTPS verkeer toestaat. Per default is dit poort 443.