SSL certificaat installeren voor Novell IChain

Voor deze installatie zijn twee mogelijkheden de alternatieve methode is onderaan de pagina te zien.

Methode 1

De eerste stap is zorgen dat er een geconbineerd bestand is met uw intermediate certificaat en uw root certificaten.

Stap 1  De certificaten opslaan als 1 bestand

1. Open het Intermediate certificaat in Notepad
  2. Gebruik "Edit-Select all" en daarna "Edit-Copy"
  3. Open een nieuw tekst bestand met Notepad en plak de inhoud van het intermediate certificaat hierin.
  4. Open het root certificaat in Notepad en kopieër de hele inhoud.
  5. Plak dit vervolgens in het nieuwe tekst document NA het intermediate certificate.
  6. Sla dit gecombineerde certificaat vervolgens op.

Stap 2 Novell

• Open ConsoleOne en open de ICS container voor de IChain server.
  • Open het certificaat.

SSL certificaat installeren voor Novell IChainSSL certificaat installeren voor Novell IChain

SSL certificaat installeren voor Novell IChain

SSL certificaat installeren voor Novell IChain

• Selecteer het tabblad 'Certificates' en druk op de 'Import' knop.
  • Klik op 'Read from file' en browse naar uw gecombineerde certificaat aangemaakt in stap 1.
  • Klik op 'Next'.

• Klik op 'Read from file' en browse naar uw nieuwe server certificaat of plak dit in het scherm.
  • Klik op 'Finish'.

U kunt een foutmelding krijgen dat het onderwerp in het certificaat niet overeenkomt met het onderwerp in het object (CSR). Dit zal komen door extra OU's in het certificaat.
Accepteer het certificaat ondanks de foutmelding. Als de validatie plaatsvind zal daarna de volgende foutmelding tevoorschijn komen:

'Unable to validate the certificate chain to a root certificate'.

Op de Ichain server kunt u op 'Apply' drukken.

Het certificaat zal geinstalleerd worden maar zal de volgende melding weergeven:  '-1240 Certificate failed parsing - may need external certificate'.

• Open de accelerator van de website. In de drop down lijst van het Secure Exchange deel zal nu het certificaat beschikbaar zijn om te selecteren.
  • Selecteer het nieuwe certificaat > druk op OK > Apply.

Wanneer het Management display gerefreshed word zal de website beveiligd worden met het nieuwe certificaat.

Alternatieve manier

SSL certificaat installeren voor Novell IChain