SSL Certificaat installeren voor PLESK 7 en 8

Installeer het certificaat op uw server.

1. Login op uw Plesk Control Panel
  2. Selecteer Domains uit het linker menu:
    SSL Certificaat installeren voor PLESK 7 en 8

Klik op home en Scroll naar beneden tot het einde van de pagina.
  3.  Klik op uw Domein naam waarvoor dit certificaat voor is.
    SSL Certificaat installeren voor PLESK 7 en 8

4. Klik op het certificates icoon onder Services
    . SSL Certificaat installeren voor PLESK 7 en 8
  5.  Installeer uw certificaat op de volgende manier.
    a : Upload uw CA en uw certificaat bestanden bij het volgende scherm:

SSL Certificaat installeren voor PLESK 7 en 8

Klik op browse en selecteer uw bestanden, dit zal er normaal gesproken zo uit zien: yourDomainname.crt. Daarna klikt u op send File om dit af te ronden.
    herhaal bovenstaande tevens voor het CA bundel.

Kopieren en plakken van de bestanden:

a. Open de bestanden *****.crt en ****.ce bundel  in uw text editor naar keuze.
b. Kopieër en plak de inhoud van uw .crt bestand in het  Certificaat scherm.
c. Kopieër en plak de inhoud van uw .ca bundel bestand in het CA certficaat scherm.
d. Wanneer dit gebeurd is kun u op Send Text klikken.
e. Uw certificaat is nu toegevoegd.

Activeren van uw Site voor SSL

1.  Blijf in hetzelfde scherm als waar het certificaat is geinstalleerd.
  2. Klik op 'Up Level' vanuit het rechter boven stuk in het Control Panel.
  3. Klik op Setup
    SSL Certificaat installeren voor PLESK 7 en 8
  4. Met gebruik van het drop down vakje selecteerd u het certificaat van hierboven.
  5. Check of de status van uw IP adress en Certificaat in orde is.
    SSL Certificaat installeren voor PLESK 7 en 8

Opmerking: Dit voorbeeld laat een shared IP zien met een standaard certificaat. Als hier geen drop down menu is voor het keizen van uw certificaat dan zult u bij de hostingmaatschappij een upgrade moeten vragen voor een vast ip adres.

U moet ingelogd zijn als Administrator om onderstaande stappen door te voeren!

Restart uw Apache service

1. Klik op Server in het linkermenu.

SSL Certificaat installeren voor PLESK 7 en 8

2. Klik op  Service Management.

SSL Certificaat installeren voor PLESK 7 en 8

3. Stop en start het Apache Proces. De icoontjes zijn het volgende : Start, Stop en Restart.

SSL Certificaat installeren voor PLESK 7 en 8

Opnieuw opstarten is niet voldoende, dit moet met start en stop.

Hierna is uw SSL certificaat actief.