SSL certificaat installeren voor Sonicwall Offloaders

Dit artikel legt uit hoe u het SSL certificaal kunt installeren op  Sonicwall Offloaders, mocht het niet lukken met dit artikel dan kunt u contact opnemen met de verkoper van  Sonicwall Offloaders of contact opnemen met een Organisatie die support levert voor Sonicwall Offloaders.

Stap 1: Installeer het intermediate CA bundel certificaat

Via Mijn SSL partner ontvangt u de nodige bestanden.

Stap 2: Installeer het SSL certificaat

Symantec zal u het certificaat toesturen per email, hierin zal of een bijlage zitten met uw certificaat. Of dit zal rechtstreeks in het bericht staan.
In het eerste geval kunt u dit bestand gebruiken (Cert.cer).
In het tweede geval kunt u het kopieren en dit in een text editor zoals Notepad plakken. En dit vervolgens opslaan als cert.cer.
Denk eraan dat hier geen extra tekens aan toevoegd worden en dat dit met de BEGIN en END tags opgeslagen word. Plus de 5 streepjes aan weerszijden.

1. Open openssl.exe
  2. voer het volgende commando in:
    pkcs7 -in C:fullcert -print_certs     OF     pkcs7 -in C:fullcert -print_certs -out C:outfile
  3. Dit leverd 2 x509v3 certificaten , open die en knip het certificaat hieruit. User informatie is niet gewenst om hier bij te hebben, alleen de tags en wat hierbinnen staat.
  4. Het eerste certificaat is het server certificaat. Het tweede is voor het intermediate.
  5. Sla de bestanden op als server.pem en inter.pem
  6. controleer de informatie met openssl:

x509 -in C:server.pem –text      AND     x509 -in :Cinter.pem –text

Om te controleren met Symantec's hulpmiddel:

https://ssltools.websecurity.symantec.com/checker/views/certCheck.jsp

Voor meer informatie van Sonicwall:   https://www.sonicwall.com/us/en/