SSL certificaat installeren voor SUN ONE

Dit artikel legt uit hoe u het SSL certificaal kunt installeren voor SUN ONE mocht het niet lukken met dit artikel dan kunt u contact opnemen met de verkoper van SUN ONE of contact opnemen met een Organisatie die support levert voor SUN ONE.

Stap 1: Installatie van het CA Certificaat

Via Mijn SSL partner ontvangt u de nodige bestanden.

1. Selecteer de server waar het om gaat en klik op Manage
  2. Klik op Security
  3. Klik op Install Certificate
  4. Selecteer Server Certificate Chain
  5. Voer het wachtwoord in voor het Key Pair bestand.
  6. Voer uw Certificaatsnaam in. Als voorbeeld: Symantec Intermediate 2016
  7. Selecteer Message Text (met de headers)
  8. Ga naar de Symantec Intermediate CA Certificate pagina.
  9. Kopieër het gehele certificaat naar uw klembord.
  10. Plak de tekst vanuit het intermediate certificaat in de box en klik op OK.
  11. Klik op Add Server Certificate.
  12. Sluit de server af en herstart de server. Ga verder naar stap 2.

Stap 2: Installeer het SSL certificaat.

Symantec zal u het certificaat toesturen per email, hierin zal of een bijlage zitten met uw certificaat. Of dit zal rechtstreeks in het bericht staan.
In het eerste geval kunt u dit bestand gebruiken (Cert.cer).
In het tweede geval kunt u het kopieren en dit in een text editor zoals Notepad plakken. En dit vervolgens opslaan als cert.cer.
Denk eraan dat hier geen extra tekens aan toevoegd worden en dat dit met de BEGIN en END tags opgeslagen word. Plus de 5 streepjes aan weerszijden.

1. Selecteer This Server.
  2. Voer uw Key pair bestand wachtwoord in.
  3. Voer uw Certificaat naam in, bijvoorbeeld: Symantec SSL certificaat 2015
  4. Selecteer Message text (met headers)
  5. Plak de tekst van het certificaat in de box en klik op OK.
  6. Klik op Add Server Certificaat.
  7. Een melding komt tevoorschijn die verteld dat de server opnieuw opgestart moet worden, hier klikt u op OK.
  8. Een melding komt tevoorschijn dat uw certificaat is toegevoegd, hierna klikt u op OK.

Om te controleren of uw SSL actief is kunt u de volgende link erbij pakken:

Symantec Installation Checker

SUN ONE

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sun.