SSL certificaat installeren voor Webstar 4.X server

Dit artikel legt uit hoe u het SSL certificaal kunt installeren voor Webstar mocht het niet lukken met dit artikel dan kunt u contact opnemen met de verkoper van Webstar of contact opnemen met een Organisatie die support levert voor Webstar.

Stap 1: Installatie van het CA Certificaat
Via Mijn SSL Partner ontvangd u de noodzakelijke bestanden.

Kopieër de inhoud van het bestand naar een bestand genaamd intermediate.pub. Het bestand kan ergens opgeslagen worden wat makkelijk te bereiken is.

Stap 2: Installatie van het SSL certificaat

Symantec zal u het certificaat toesturen per email, hierin zal of een bijlage zitten met uw certificaat. Of dit zal rechtstreeks in het bericht staan.
In het eerste geval kunt u dit bestand gebruiken (Cert.cer).
In het tweede geval kunt u het kopieren en dit in een text editor zoals Notepad plakken. En dit vervolgens opslaan als cert.cer.
Denk eraan dat hier geen extra tekens aan toevoegd worden en dat dit met de BEGIN en END tags opgeslagen word. Plus de 5 streepjes aan weerszijden.

1. In de Webstar admin gaat  u naar de Settings > SSL Security
  2. Het bovenste gedeelte laat de IP adressen zien van het secondary IP bestand. Het onderste stuk regelt uw security opties, inclusief uw certificaat en de private key data. De checkboxen stellen de eigenschappen in van uw inkomende connecties.
  3. Elk IP adres gebruikt een ander SSL certificaat. U kunt meerdere certificaten hierop hebben, echter kan op 1 IP maar 1 certificaat staan.
  4. Selecteer het item van het IP adres welke correspondeerd met de host naam van het huidige certificaat.
  5. Bij het  Security popup menu, selecteerd u SSL 2 en SSL 3.
  6. Gebruik de Certificate Choose knop om het certificaats bestand te selecteren dat opgeslagen is in de root folder.
  7. Kies het Private key bestand uit uw host root folder.
  8. Voer het Private key wachtwoord in, in het juiste veld uiteraard.
  9. Klik op de Save knop en hou de server Status in de gaten, u zult een bericht krijgen met daarin het succes bericht.

Om te controleren of uw SSL certificaat correct is geinstalleerd kunt  u op de volgende link kijken:

https://ssltools.websecurity.symantec.com/checker/views/certCheck.jsp

Voor meer informatie kunt u kijken op de Webstar support site:

https://www.4d.com/support.html