SSL certificaat installeren voor Webstar

Hoe kan ik een SSL certificaat installeren voor Webstar Server.

1. Wanneer u het SSL certificaat heeft ontvangen kunt u dit openen in een text editor en de inhoud hierin plakken op de volgende volgorde:

• Het primaire certificaat:   yourdomainname.crt
  • Het intermediate certificaat /en
  • het root certificaat zoals: trustedRoot.crt

Zorg ervoor dat u de begin en eind tags hierin meepakt. Hierna zal het ongeveer er zo uit zien:

-----BEGIN CERTIFICATE-----(Your Primary SSL certificate: your_domain_name.crt)-----END CERTIFICATE----------BEGIN CERTIFICATE-----(Your Intermediate certificate: (UTN AddTrust, ComodoUTN, Comodo High Assurance)-----END CERTIFICATE----------BEGIN CERTIFICATE-----(Your Root certificate: AddTrustExternal.crt)-----END CERTIFICATE-----

2. Sla het gecombineerde bestand op als cert.pem.

3. Uw web server moet de SSL mogelijkheden hebben aanstaan, Dit zou u moeten kunnen bekijken in de instellingen van uw Webstar Admin.

4. In het settings scherm, onder de Webstar Admin selecteerd u SSL Security.

5. Het bovenste stuk laat de IP adressen zien.

6. Het onderste stuk is voor de beveiligings opties, ook uw certificaat en uw private key data. De checkboxen zorgen voor het regelen van uw inkomende verkeer.

7. Elk IP adress gebruikt een uniek certificaat 1 certificaat kan maar aan 1 ip adres gekoppeld worden.

8.  Selecteer het item voor het ip adres welke correspondeerd met de host naam van het certificaat.

9. Op het Security pop up menu selecteerd u: SSL 2 en SSL 3.

10. Klik op het Certificaat kies knopje. Selecteer daarna het cert.pem bestand.

11. Klik op de Private Key bestand kiezen knop. Daarna selecteerd u het private key bestand.

12. Typ uw private key wachtwoord in.

13. Klik op de Save knop.

14. Bekijk het server Status veld en controleer of u een bericht ziet dat u SSL certificaat is geaccepteerd.  Zal er zo uitzien:

SSL context for xxx.xxx.xxx.xxx:443 created.

15. Encryptie Ciphers kunt u instellen, let er wel op dat dit de client ook moet ondersteunen.

Nadat u de encryptie heeft gekozen kunt u op Save drukken en daarna is dit afgerond.