SSL Certificaat voor Sonicwall SSL VPN

Om een certificaat te importeren zijn de volgende stappen vereist:

1.  Hernoem uw yourFullyQualifiedDomain.crt naar  server.crt.

1. Navigeer naar System -> Certificates
    Hier kunt u de verschillende acties uitvoeren met betrekking tot een certficaat.
    SSL Certificaat voor Sonicwall SSL VPN

2.  Klik op Import Certificate
    SSL Certificaat voor Sonicwall SSL VPN

3. Klik op Browse
  4. Zoek naar uw bestanden waar uw private key in zit, zorg ervoor dat uw bestand eindigd op een .zip extensie. Elke naam hiervoor word toegestaan de extensie dient echter .zip te zijn.
    Hierin zullen de volgende bestanden inzitten:   server.crt en server.key. Deze twee bestanden dienen direct in de root te staan van het zip bestand.
  5. Klik op Upload.
    Wanneer dit voltooid is ziet u het certficaat staan in de certficaten lijst  bij System -> Certificates.
    Private keys dienen natuurlijk uw wachtwoord te vragen.

Het importeren van het CA certificaat bestand.

1. Navigeer naar System -> Certificates als u daar nog niet staat.
  2. Klik op Import Certificate in de Addtional CA Certificates sectie.
  3. Klik op Browse.
  4. Zoek uw zipped bestand op van uw certificaat in PEM format. De bestanden moeten wederom in de root staan van het zip bestand.
  5. Klik op Upload

Wanneer dit gebeurd is ziet u het certificaat onder Server -> Certficates en is uw certificaat actief.