SSL web server certificaat installeren op BEA WEBLOGIC

Stap 1 Downloaden van uw Thawte certificaat.

Wanneer het certificaat gereed is dan ontvangt u dit via Mijn SSL partner. Dit kunt u in een bestand opslaan in het Format PKCS#7.
Hierna kunt u dit knippen plakken in Notepad en opslaan als certifcate.crt

Stap 2 Installatie van uw Thawtte certificaat.

Importeer uw Thawte certificaat in de keystore met het volgende commando:

keytool -import -alias [keyEntry_friendly_name] -file certificate.crt -keystore [keystore_friendly_name]

Stap 3 Configureer uw identiteit en trust voor WebLogic server.

1. Vouw het Server deel uit.
  2. Selecteer de naam van de server welke het om betreft.
  3. Selecteer de knop Keystores and SSL om de keystore te configureren van uw domein
  4. Per default zal Weblogic met een aantal test certificaten aankomen. Klik op 'Change'  aan de rechterkant van de configuratie opties. Dit zal de drop down lijst weergeven voor de verschillende opties.
  5. Kies "Custom identity and Java standard Trust" vanuit de lijst.
  6. Specificeer de keystore informatie:

[Custom identity]

Custom Identity key store file Name: c:wheremykeystoreislocatedmykeystore.keystore (Pad naar uw keystore )
    Custom Identity key Store Type: jks (Dit atribuut is meestal jks)
    Custom Identity key Store Pass Phrase: keystore_password (Wachtwoord van uw keystore)
    Confirm Customer Identity key Store Pass Phrase: Keystore_password (Wachtwoord van uw keystore)

[Java Standard Trust]

Java standard Trust Key Store Pass Phrase: changeit (Ga dit na bij uw serverbeheerder, is dit ongewijzigd dan is dit "changeit")
    Confirm Java Standard Trust Key Store Pass Phrase: changeit (Ga dit na bij uw serverbeheerder, is dit ongewijzigd dan is dit "changeit")

Click 'continue'

[Review SSL Private Key Settings]

Private key Alias: uw keystore alias, als u dit niet meer weet kunt u het volgende commando runnen: keytool -list -keystore [keystore_friendly_name] -v
    Passphrase
    : Key_entry password, uw private key wachtwoord.
    Confirm Passphrase: Zelfde wachtwoord als hiervoor.

7. Klik op Continue

8. Klik op Finish

9. Reboot de Weblogic server

Hierna zal uw server via SSL bereikbaar zijn door het protocol https://