Categorieën

Er zijn geen categorieën voor deze partner.

SSL web server certificaat installeren op Microsoft IIS

In verband met de samenwerking van Thawte en Symantec bied Thawte nu ook de mogelijkheid om uw SSL certificaat te installeren via de Symantec SSL assistent tool.

De systeem vereisten zijn hiervoor .NET 2.0 of hoger.

De instructies zijn hiervoor op de volgende link te vinden.

Om het op de handmatige manier te installeren kunt u onderstaande stappen opvolgen:

Stap 1:  Download uw Thawte Certificaat

1. U zult  een email ontvangen wanneer uw certificaat gereed is.
  2. Download uw Certificaat via Mijn SSL Partner
  3. Selecteer het format PKCS#7 en klik op Pick up certificate
  4. Kopieër en plak uw Thawte certificaat in Notepad en sla dit op als certificate.p7b

Stap 2:  Zoek uw Thawte Primary Root CA op en Disable hem.

1. Maak een certificaat Snap in, in Microsoft Management Console. Met het volgende artikel kan dit toegepast worden:
    SO1849
  2. Met MMC en de certificaten open, vouwt u Trusted Root Certification authorities folder uit en selecteerd u de certificates sub folder
  3. Zoek het volgende certificaat:

Common Name - Thawte Primary Root CA
    Expiry Date - 17th July 2036
    Thumbprint - 91 c6 d6 ee 3e 8a c8 63 84 e5 48 c2 99 29 5c 75 6c 81 7b 81

4. Als het certificaat er staat dan moet dit uitgeschakeld worden.

5. Rechts klikken op het certificaat

6. Selecteer Properties

7. In het certificaten stuk selecteerd u : Disable all purposes for this certificate

8. Klik op OK

9. Sluit het MMC af, er is geen noodzaak om de console settings op te slaan.

Stap 3: Installatie van het SSL certificaat

1. Klik op Start > Administrative Tools > Internet Information Services (IIS) manager
  2. Vanuit het linkermenu klikt u op de betreffende server naam.
  3. In het middelste paneel (Features) > Security > dubbel klikken op Server certificates
  4. Vanuit het acties paneel (rechts) selecteerd u Complete Certificate Request
  5. Zorg voor de locatie van het certificaats bestand en de friendly naam
  6. Als u de volgende error krijgt: "CertEnroll::CX509Enrollment::p_InstallResponse: ASN1 bad tag value met. 0x8009310b" of vergelijkbaar verwijzen wij u naar de volgende stappen:
    https://search.thawte.com/support/ssl-digital-certificates/index?page=content&actp=CROSSLINK&id=SO11614

Stap 4: Voeg een HTTPS verbinding toe aan uw Website

1. Klik op Start > Administrative tools > Internet information services (IIS) manager
  2. Browse naar uw server naam > Sites > uw SSL gebaseerde site
  3. In het scherm Actions klikt u op Bindings
  4. In het Site bindings menu selecteerd u het en klikt u op Add
  5. Vanuit het Add site bindings scherm geeft u het binding type op.
  6. Selecteer het SSL certificaat  dat gebruikt gaat worden voor uw site.
  7. Klik op OK

Stap 5: Verifieer de installatie

1. Stop en start de Web server voordat u verder gaat met testen.
  2. Om de installatie te controleren kunt u de tool gebruiken op deze locatie:
    https://ssltools.thawte.com/checker/views/certCheck.jsp