SSL Web server certificaat installeren voor Lotus Domino Go

Het installeren van uw Webserver-Certificaat

U ontvangt uw certificaat per e-mail. Het e-mailbericht zelf bevat het webserver-certificaat dat u heeft aangeschaft. Kopieer dit certificaat uit de e-mail en plak dit in een tekstverwerkingsprogramma (zoals notepad/kladblok)/ Noem dit bestand "Server.txt".
Het installeren van de Root Certificaten

Maak een tekstbestand aan. Dit bestand moet het Root Certificaat zijn. Noem dit bestand "equifax.txt".

Noot: Zorg dat de regels -----BEGIN CERTIFICATE----- en ------END CERTIFICATE----- erbij staan.

Noot: als u het 'mkkf'-hulpprogramma start vanuit de directory die uw certificaten bevat, hoeft u het pad er niet bij te zetten.

Selecteer 'R' om een certificaat te ontvangen in het Key Ring-bestand
U wordt nu gevraagd de bestandsnaam in te voeren. Typ equifax.txt
Voer Equifax Root CA in voor het label
Toets 'Enter' om verder te gaan
Selecteer 'W' voor het werken met keys en certificaten
Selecteer 'L' om de key te selecteren waarmee u gaat werken
Zoek de Equifax Root CA en selecteer 'S' om dit menu te selecteren
Selecteer 'T' om de root te markeren als 'vertrouwd'
Selecteer 'Y' - Yes om deze aanvraag te bevestigen
Toets 'Enter' om terug te keren naar het vorige menu
Selecteer 'X' om het menu te verlaten
Het installeren van uw Webserver-Certificaat

Vanuit het hoofdmenu van het mkkf-hulpprogramaa selecteert u 'R' om een certificaat te ontvangen in het Key Ring-bestand
Voer de bestandsnaam in van het servercertificaat (b.v. "server.txt")
Selecteer 'W' voor het werken met keys en certificaten
Selecteer 'L' om de key te selecteren waarmee u gaat werken. Selecteer 'N' tot u het benodigde bestand vindt
Selecteer 'S' om dit certificaat te selecteren
Selecteer 'F' om deze key als de geselecteerde standaardkey te markeren
Selecteer 'X' om dit menu te verlaten
Selecteer 'C' om een 'stash file' voor de key ring aan te maken
Noot: dit is een belangrijke stap, waar vaak overheen wordt gekeken!
Selecteer 'X' om het menu te verlaten
Selecteer 'Y' - Yes om alle veranderingen aan het keybestand op te slaan en de update te bevestigen
Het inschakelen van SSL op uw Domino Go Webserver

Ga via uw browser naar de webserver. Selecteer 'Configuration and Administration Forms'
Scroll naar beneden naar 'security'. Selecteer 'Security Configuration'
Zorg ervoor dat 'Allow SSL connections using port 443' geselecteerd staat
Zorg ervoor dat het juiste Key Ring-bestand vermeld staat
Pas de veranderingen toe