Wildcard SSL certificaat installeren op Oracle Wallet Manager Rapid SSL

Om een certificaat te installeren op Oracle Wallet Manager zijn de volgende stappen vereist,

Stap 1: Download het Trusted Root CA  via deze link: https://www.geotrust.com/resources/root-certificates/

Stap 2: Download het Primary Intermediate CA en het Secondary CA en de bestanden.

https://knowledge.rapidssl.com/library/VERISIGN/ALL_OTHER/RapidSSL Intermediate/RapidSSLCross.txt     (Primary)

https://knowledge.rapidssl.com/library/VERISIGN/ALL_OTHER/RapidSSL Intermediate/RapidSSLIntermediate.txt   (Secondary)

a)  Kopieër en plak de bestanden in Notepad of een vergelijkbare text editor die geen verborgen tekens meegeeft zoals Word.
Sla dit vervolgens op onder de volgende namen:

Primaryintermediate.txt

Secondaryintermediate.txt

b) Download uw certificaat zoals aangegeven door mijnSSLpartner.

De installatie zal bestaan uit 3 onderdelen:

a) Importeer het Trusted Root CA

b) Importeer het Primary CA

c) Importeer het Secondary CA

d) Installatie van het Rapid SSL certificaat.

a) Importeer het Trusted Root CA

1. Open Oracle Wallet Manager.

2. Klik op operations en selecteer Import Trust Certificates uit het menu.

3. Wanneer het trusted Certificate scherm opent kunt u klikken op Paste the Certficate en klik op OK.

4. Wanneer de boodschap Please provide a base64 format certficate and paste it below verschijnt, plakt u de Trusted Root CA text in het vak en klik op ok.

5. Een message box zal verschijnen met de melding dat de import geslaagd is en u zult de Trusted Root CA zien aan de onderkant van het Trusted Certificates tree zien.

b) Importeer het Primary CA

1. Open Oracle Wallet Manager.

2. Klik op operations en selecteer Import Trust Certificates uit het menu.

3. Wanneer het scherm zich opent, kunt u op Paste Certificate klikken en op OK

4. Wanneer de melding "Please provide a base64 format certificate and paste it below"  zich toont kunt u de hele inhoud van het Primary Intermediate CA bestand hierin plaatsen.

5. Een boodschap zal verschijnen dat de import succesvol is verlopen, en u zult daarna het primary CA zien onderaan de Trusted certficates tree.

c) Importeer het Secondary CA

1. Open de Oracle Wallet Manager.

2. Klik op operations en selecteer Import Trust Certificates uit het menu.

3. Wanneer het scherm zich opend, kunt u op Paste Certificate klikken en op OK

4. Wanneer de melding "Please provide a base64 format certificate and paste it below"  zich toont kunt u de hele inhoud van het Secondary Intermediate CA bestand hierin plaatsen.

5. Een boodschap zal verschijnen dat de importeer actie succesvol is verholpen, en u zult daarna het secondary CA zien onderaan de Trusted certficates tree.

d) Importeer uw  Rapid SSL certificaat

1. Klik op operations en selecteer Import Trust Certificates uit het menu.

2. Het Importeer Certificate scherm zal verschijnen.

3. Selecteer de radio knop Paste The Certificate en klik op OK

4. Het Importeer Certificate scherm zal verschijnen.

5. Plak het gehele bestand en klik op OK

6. Een bericht zal zich vertonen dat het Certificaat succesvol is geïmporteerd.

7. Wanneer u terugkeert naar het hoofdmenu zal de wallet status op Ready staan.