Code signing certificaten

Code signing certificaten

Een Code Signing Certificaat stelt ontwikkelaars in staat om een extra beveiliging toe te voegen wat gebruikers het vertrouwen moet geven dat de betreffende software kan worden vertrouwd en dat deze niet van een kwaadwillende hacker afkomstig is. Dit is belangrijk omdat internet gebruikers steeds meer de behoefte hebben aan zekerheid. Zekerheid dat de website en datgene wat ze van die website downloaden ook daadwerkelijk veilig is.

Met een Code Signing Certificaat kunnen ontwikkelaars hun code/software digitaal ondertekenen voordat deze aangeboden wordt op het internet. Met het Code Signing Certificaat wordt er een 32-bits of 64-bits digitale handtekening geplaatst wat aangeeft dat de software ook daadwerkelijk van de ontwikkelaar is gekomen en dat het niet gewijzigd is sinds het werd ondertekend. Tussentijds kunnen er dus geen toevoegingen aan de software zijn geweest.

Een Code Signing Certificaat heeft een verschillende voordelen: het verifieert de identiteit van de uitgever, zorgt ervoor dat de inhoud authentiek blijft, verbetert het vertrouwen van de klant, verbetert software downloads en beschermt de integriteit van de software uitgever. Daarnaast wordt het wereldwijd ondersteunt.

Indien u meer informatie wenst over Code Signing Certificaten dan kunt u altijd even kijken of er iemand op de chat via onze website aanwezig is. Anders kunt u ook altijd een mail sturen naar info@mijnsslpartner.nl